Jouw bruiloft en de jongste gasten | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
jonge_gasten_bruiloft.jpg

Jouw bruiloft en de jongste gasten

31-07-2023

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Een bruiloft is een van de meest bijzondere dagen in je leven en het is begrijpelijk dat je wilt dat iedereen, inclusief de kinderen, een geweldige tijd heeft. In deze blog zal ik je tips geven over hoe je kinderen kunt bezighouden tijdens je bruiloft, zodat zowel de kinderen als de volwassenen kunnen genieten van deze speciale dag.

 

Activiteiten voor de kinderen

Er zijn talloze activiteiten die je kunt organiseren om kinderen bezig te houden tijdens je bruiloft. Hier zijn een paar ideeën:

 • Huur een springkussen of opblaasbare speeltoestellen: Kinderen zijn dol op springkussens en opblaasbare speeltoestellen. Het is een geweldige manier om ze bezig te houden en te vermaken.
 • Knutselactiviteiten: Zet een knutseltafel klaar met papier, kleurpotloden, stickers en andere knutselspullen. Kinderen vinden het heerlijk om te tekenen en knutselen en het is een leuke manier om hun creativiteit te stimuleren.
 • Spelletjes: denk aan spelletjes zoals blikgooien, sjoelen, tafelvoetbal, taffeltennissen, enzovoort. Dit zijn spelletjes die altijd populair zijn bij kinderen.

 

Denk aan een geschikte ruimte

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de kinderen om te spelen en te rennen. Als je een buitenbruiloft hebt, is dit natuurlijk geen probleem. Maar als je binnen trouwt, kun je overwegen om een aparte ruimte te creëren voor de kinderen. Dit kan bijvoorbeeld een aparte zaal zijn of een hoekje van de feestzaal waar de kinderen kunnen spelen.

 

Zorg voor toezicht

Vraag de ceremoniemeester om begeleiders te regelen voor de kinderen, die tevens de activiteiten kunnen coördineren. Dit kunnen oudere kinderen zijn die het leuk vinden om de jongere kinderen te helpen, maar het kan ook een oppas zijn die speciaal is ingehuurd voor de bruiloft. Het is belangrijk dat de kinderen worden begeleid en dat er altijd iemand in de buurt is om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen de kinderen veilig en met plezier deelnemen aan de activiteiten en kunnen de ouders ook genieten van de bruiloft zonder zich zorgen te maken over hun kinderen.

 

Kinderen betrekken bij de trouwdag en ceremonie

Als je wilt, kun je de kinderen betrekken bij de ceremonie. Hier zijn een paar ideeën:

 • Laat de kinderen bloemblaadjes strooien: dit is een klassieke manier om kinderen te betrekken bij de ceremonie. Ze vinden het geweldig om bloemblaadjes te strooien en het ziet er ook nog eens heel mooi uit.
 • Laat de kinderen een speciaal lied zingen: als je kinderen hebt die graag zingen, kun je ze een speciaal lied laten zingen tijdens de ceremonie. Dit kan bijvoorbeeld een lied zijn dat jij en je partner graag horen.
 • Bruidsmeisjes en bruidsjonkers: kinderen kunnen helpen door bruidsmeisje of bruidsjonker te zijn. Van deuren openhouden, het boeket dragen, de sleep helpen dragen, aanreiken van de ringen, etc.
 • Gastenboek laten ondertekenen: laat ze de gasten begroeten en vragen om het gastenboek te ondertekenen.
 • Het dragen van sleep van de bruid: het dragen van de sleep van de bruid is een traditionele taak voor het bruidsmeisje en bruidsjonkers. Kinderen vinden het vaak geweldig om deze taak op zich te nemen en het zorgt voor mooie foto's.
 • Het uitdelen van programmaboekjes van de trouwdag: kinderen kunnen helpen met het uitdelen van het dagprogramma en routebeschrijvingen, een eenvoudige taak die kinderen goed kunnen uitvoeren.
 • Aanbieden van de ringen: kinderen kunnen helpen door de ringen aan te bieden tijdens de trouwceremonie. Dit is een belangrijke taak en een leuk fotomoment.
 • Het labelen van geschenken en deze op de cadeautafel plaatsen: laat ze helpen door de geschenken te labelen en op de tafel te plaatsen. Dit is een eenvoudige taak die kinderen goed kunnen uitvoeren.
 • Laat ze foto’s maken: geef ze een fototoestel en laat ze maar schieten, dit zorgt vaak voor verrassende foto's.
 • Het begeleiden van gasten naar hun zitplaatsen: kinderen kunnen helpen door de gasten naar hun zitplaatsen te begeleiden bij de ceremonie of de receptie, het voorkomt dat gasten zelf gaan zoeken en wellicht op de verkeerde plek gaan zitten.
 • Het helpen bij het uitserveren van de bruidstaart: een eenvoudige taak die kinderen goed kunnen uitvoeren en het zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van de bruidstaart.

 

Eten en drinken

Zorg ervoor dat er voldoende eten en drinken is voor de kinderen. Hier zijn een paar ideeën:

 • Maak een apart menu voor kinderen: Kinderen hebben vaak andere smaken dan volwassenen. Maak daarom een apart menu voor de kinderen met gerechten die zij lekker vinden.
 • Zorg voor kindvriendelijke en (gezonde) snacks: popcorn, chips, fruit, enzovoort.

Met deze tips hoop ik dat je een idee hebt gekregen van hoe je kinderen kunt bezighouden tijdens je bruiloft. Onthoud dat het belangrijk is om voldoende aandacht te besteden aan de kinderen, zodat zij ook kunnen genieten van deze speciale dag. Een bruiloft is een feest voor iedereen, groot en klein!

 

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.