Besparen op je Bruiloft? | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
besparen_en_bruiloft.jpg

Besparen op je Bruiloft?

31-07-2023

Als bruidspaar is het belangrijk om op het budget te letten bij het plannen van de bruiloft. Het kan lastig zijn om te besparen op bepaalde aspecten van de bruiloft, maar er zijn manieren om het budget in toom te houden zonder in te leveren op de kwaliteit van de bruiloft.

‘A bride on a budget’ zeggen de Amerikanen. Dat klinkt niet echt romantisch, maar laten we realistisch blijven, een gelimiteerd budget betekent echt niet dat je trouwdag niet feestelijk en romantisch wordt. Een goede manier om te besparen op de bruiloft is door zelf dingen te maken. Op internet zijn er tal van do-it-yourself ideeën te vinden voor alle details van de bruiloft, van zelfgemaakte uitnodigingen tot bedankjes en versieringen, oftewel #diy. Als je creatief bent, kun je hier al je vrije tijd aan besteden en je hart ophalen. Maar als dat niet in je straatje past, bezorg jezelf dan geen stress en schrap deze taken van je to-do lijst. Het is beter om je te concentreren op de dingen die echt belangrijk zijn voor jou en je partner.

 

Een andere manier om te besparen is door buiten de gebaande paden te denken. Scoor bijvoorbeeld je versieringen in de uitverkoop van kerstversiering in januari. Verzend de uitnodigingen digitaal, dat is bovendien milieuvriendelijk. Sla de corsages over en ga niet voor die oldtimer met chauffeur als bruidsauto, maar vraag of de oom met die prachtige bolide of hij jullie wil rijden. Overweeg om in plaats van een echte bruidstaart te gaan voor een enorme toren van slagroomsoesjes. Wie weet wil je schoonzus, die een ware keukenprinses is, de finishing touch geven met poedersuiker, chocolade en/of hartjes van marsepein? Leen die zilveren killer heels van je beste vriendin als trouwschoenen - natuurlijk moeten ze wel lekker zitten. Of die leuke lichtblauwe oorbelletjes die zijn zus met Valentijn gekregen heeft, staan wellicht prima bij jouw jurk. Had die vrolijke buurvrouw niet net een cursus bloemschikken gedaan? Vraag haar dan het bruidsboeket te maken. 

 

OK, sommige dingen zijn misschien niet precies zoals je voor ogen hebt. Maar door je vrienden en familie bij je komende bruiloft te betrekken maak je ze deelgenoot. De liefde en toewijding die je dan krijgt  telt toch zeker ook! Bovendien zullen ze vereerd zijn als je ze vraagt mee te helpen.

Je kan ook besparen op de jurk en het kostuum. Gemiddeld genomen wordt 10% van het totale budget voor de bruiloft gereserveerd voor de jurk. Geef je maximale budget duidelijk aan alvorens je gaat kijken, zodat je niet onverhoopt 3x over je begroting heen gaat. In verschillende prijsklassen zijn er prachtige jurken te vinden binnen jouw budget. Start bijvoorbeeld met kijken bij de Bruidsmode Outlet Store [trouwjurken-outlet.nl] waar alle jurken tussen de €299 en €995 zijn. Of ga als bruidegom voor een kostuum wat later ook nog wel gedragen kan worden.

 

Er zijn nog genoeg andere slimme opties te bedenken om maximaal uit te pakken met minimale uitgaven. Maar onthoud dat deze mooie dag draait om liefde. Dus, geniet van de voorbereidingen, geniet van elkaar en geniet van de bruiloft!

 

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.