De trouwvideo - jouw bruiloft wordt een romantische film | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
De trouwvideo - jouw bruiloft wordt een romantische film

De trouwvideo - jouw bruiloft wordt een romantische film

16-08-2023

Een trouwvideo is een geweldige manier om de speciale momenten van je bruiloft vast te leggen en voor altijd te koesteren. Steeds meer stellen kiezen ervoor om naast een fotograaf ook een videograaf in te zetten tijdens hun trouwdag. Een trouwfilm biedt een schitterend aandenken waar je later samen, of met je gasten, naar kunt terugkijken. Maak van je bruiloft een romantische film.

Een trouwvideo legt niet alleen de prachtige fotoshoots en hoogtepunten zoals de ceremonie, huwelijksgeloften en het feest vast, maar ook de kleine zaken die je mogelijk hebt gemist. Er gebeurt zoveel op zo'n dag dat je niet alles kunt onthouden, en een film kan je deze momenten laten herbeleven.

 

Het inhuren van een professionele videograaf heeft veel voordelen. Een professional heeft ervaring en is getraind om dergelijke festiviteiten vast te leggen. Ze zullen de hoogtepunten op indrukwekkende wijze registreren en kunnen zelfs werken met twee filmers om diverse shots vanuit verschillende standpunten te mixen. Daarnaast kunnen ze voldoen aan jouw wensen en stijlvoorkeuren, inclusief goede muziek en een goede mix.

 

Er zijn verschillende soorten trouwfilms waaruit je kunt kiezen, zoals een compilatie (een korte samenvatting van alle hoogtepunten), een complete registratie (een verkorte versie van de gehele dagregistratie) en een cinematografische versie (voor de filmliefhebbers, vaak duurder). Er is ook de optie van een slow motion booth clip waar je gasten iets geks kunnen doen voor de camera, en sommige bedrijven bieden zelfs een "Same Day Edit" aan waarbij een korte video van jullie dag nog dezelfde avond aan de bruiloftsgasten wordt vertoond. Een overzichtje van de mogelijkheden:

 

  • De Compilatie; oftewel een weddingclip. Eigenlijk een korte samenvatting van alle hoogtepunten in een filmpje van ongeveer 10 minuten tot maximaal een kwartier. Met mooie muziek eronder, zoals van bijvoorbeeld je openingsdans (meestal is dit in overleg met je videograaf gekozen) of met geluidseffecten. Vaak wordt wel van bepaalde taferelen het geluid via een microfoon opgenomen, zoals het ja-woord of een sketch die door je vrienden werd uitgevoerd tijdens het feest. Het zou zonde zijn als dit wegvalt. 

 

  • Complete registratie; meestal wordt dit een film van 45 minuten, oplopend tot maximaal een uur. Omdat je onmogelijk de gehele film kan bekijken worden alle hoogtepunten eruit geknipt, zodat je van een dagregistratie (die soms wel 4 uur in beslag neemt) een verkorte versie overhoudt.

 

  • Cinematografische versie; voor de filmliefhebbers. Niet elk professioneel bedrijf voert dit uit, maar als je ervan houdt, moet je dit zeker kiezen. Als je een meer cinematografische videograaf uitnodigt, zal hij voorafgaand al elementen uit gaan kiezen, zich verdiepen in jullie stijl, wensenpakket, draaiboek opstellen, locatiescouting en veel meer. Meestal is de apparatuur uitgebreider en worden er ook shots gemaakt met een drone, of andere apparatuur. Let wel op: vaak duurder.

 

  • Slow motion booth clip; razend populair in Amerika, maar komt ook steeds meer voor in Nederland. Vaak op diverse soort feesten, maar juist ook voor je bruiloft. Eigenlijk wordt er een soort photobooth opgesteld, waar je gasten iets geks kunnen doen voor de camera. De camerman in kwestie neemt meestal voldoende props mee, waardoor je gasten helemaal uit de ban kunnen springen. Deze opnames worden in slow motion gefilmd / afgespeeld en het resultaat is hilarisch! Niet alleen voor jullie, maar ook voor hen.

 

  • Same Day Edit; sommige bedrijven bieden dit aan. Dan wordt er nog op dezelfde avond een korte video van jullie dag getoond (meestal met muziek naar keuze). In zekere zin een soort compilatie. Deel alvast tissues uit, want de traantjes zullen zeker vloeien.

De meeste pakketten die worden aangeboden bestaan meestal uit een compilatie- en registratiefilm, maar als je geïnteresseerd bent in andere versies, moet je informeren naar de mogelijkheden. We herhalen het nog eens: het is belangrijk dat je de filmpjes van zijn portfolio bekijkt (meestal heeft de professional wel een aantal filmpjes op zijn website of YouTube dan wel Vimeo staan). 

 

Bij het kiezen en inzetten van een professionele bruiloft videograaf is het belangrijk om vooraf goed af te stemmen wat er allemaal gefilmd mag worden. Zorg ervoor dat de videograaf en de fotograaf zich aan elkaar voorstellen, zodat ze eventueel ideeën kunnen uitwisselen. En bovenal, geniet van je dag en maak je niet te veel zorgen over de film. Ontspannen en jezelf zijn is de beste manier om het moment vast te leggen.

 

Als je besluit om zelf een trouwvideo te maken, is planning en voorbereiding van groot belang. Bespreek je wensen en verwachtingen met de videograaf en maak een lijst van de belangrijkste momenten die je wilt laten vastleggen. Zorg ervoor dat je over de juiste apparatuur beschikt en denk na over creatieve shots en montage. Goede samenwerking en communicatie met de videograaf zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke trouwvideo perfect aansluit bij jullie wensen.

 

Ik hoop dat deze informatie je helpt bij het maken van een trouwvideo. Als je nog meer vragen hebt, laat het me gerust weten!

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.