Wat doe je na je trouwen met je trouwjurk? | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
Wat doe je na je trouwen met je trouwjurk?

Wat doe je na je trouwen met je trouwjurk?

16-08-2023

Je trouwdag is een van de meest bijzondere dagen van je leven en je trouwjurk is een hoofdonderdeel van die dag. Maar wat doe je met je trouwjurk nadat de grote dag voorbij is? Er zijn verschillende opties om je trouwjurk een tweede leven te geven. In dit blog bespreken we een aantal mogelijkheden om je trouwjurk te hergebruiken of te bewaren.

 

1. Trouwjurk bewaren

Als je van plan bent om je trouwjurk te bewaren, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te slaan. Je wilt immers dat je jurk er over tientallen jaren nog steeds net zo mooi uitziet als op je trouwdag. Bewaar je trouwjurk in een droge, donkere ruimte, bijvoorbeeld in een kast op zolder of in een speciale kledingzak. Zorg ervoor dat je de jurk eerst goed laat reinigen voordat je deze opbergt om eventuele vlekken of vuil te verwijderen. Je kunt ook overwegen om je jurk te laten bewaren bij een professionele bewaarplaats voor trouwjurken.

 

2. Trouwjurk verkopen of doneren

Als je niet van plan bent om je trouwjurk te bewaren, kun je overwegen om deze te verkopen of te doneren. Er zijn verschillende websites en winkels die tweedehands trouwjurken accepteren. Zo kun je iemand anders blij maken met jouw jurk en er nog wat geld aan verdienen.

 

3. Hergebruiken trouwjurk

Er zijn verschillende manieren om je trouwjurk opnieuw te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld delen van de jurk gebruiken om een nieuw kledingstuk te maken, zoals een doopjurk voor je kinderen of gebruik de jurk als bekleding van de kinderwieg. Maak er een prinsessenjurk of mini-trouwjurk van (bruidsmeisje) voor je dochter. Of je kunt de stof gebruiken om een kussen of deken te maken als aandenken aan je trouwdag. Een andere optie is om de jurk te laten vermaken tot een cocktailjurk of avondjurk, zodat je deze opnieuw kunt dragen bij andere feestelijke gelegenheden.

 

4. Creatieve ideeën voor je oude trouwjurk

Naast de bovengenoemde opties zijn er nog veel meer creatieve ideeën om je trouwjurk een tweede leven te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van de stof gebruiken om een gepersonaliseerde tas te maken, of de jurk gebruiken als decoratie op je slaapkamer. Je kunt ook overwegen om de jurk te gebruiken als inspiratie voor een kunstproject. Kortom, er zijn talloze mogelijkheden om je trouwjurk op een creatieve manier te hergebruiken.

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.