Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
Welke sieraden passen bij mijn trouwjurk?

02-10-2023

Je trouwdag is een van de meest bijzondere dagen in je leven, en je trouwjurk speelt een centrale rol in deze viering van liefde en verbintenis. Maar naast de keuze voor de perfecte trouwjurk, is het selecteren van de juiste sieraden net zo belangrijk. De juiste sieraden kunnen je trouw look completeren en je laten stralen op je grote dag. In dit blog  zullen we enkele tips delen over welke sieraden het beste passen bij verschillende soorten trouwjurken.

 

Kettingen

 

Strapless trouwjurken

  • Als je een strapless trouwjurk draagt, heb je de vrijheid om te experimenteren met verschillende kettingsoorten. Een choker, halsketting of een korte ketting met een subtiele hanger kan een mooie aanvulling zijn op deze stijl van jurk. Zorg ervoor dat de lengte van de ketting niet te concurrerend is met de halslijn van je jurk.

 

Halter trouwjurken

  • Bij halterjurken is het raadzaam om af te zien van een ketting, omdat de halslijn van de jurk al de aandacht naar de bovenkant van je outfit trekt. In plaats daarvan kun je overwegen om te investeren in opvallende oorbellen en armbanden.

 

Hoge hals trouwjurken

  • Voor trouwjurken met een hoge hals kun je het beste kiezen voor oorbellen en armbanden in plaats van een ketting. Lange oorbellen met sprankelende details kunnen een elegante touch toevoegen aan je look.

 

Armbanden

 

 Mouwloze trouwjurken

  • Bij jurken zonder mouwen kun je je polsen versieren met armbanden. Dunne, delicate armbanden met parels, diamanten of edelstenen kunnen subtiel en elegant zijn.

 

Korte mouwen trouwjurken

  • Als je een trouwjurk met korte mouwen draagt, kun je overwegen om een breder scala aan armbanden te dragen. Van fijne armbandjes tot brede manchetten, je hebt veel opties om je stijl te laten zien.

 

Oorbellen

 

Klassieke trouwjurken

  • Als je een klassieke trouwjurk draagt, passen delicate oorbellen zoals parels of kristallen heel goed bij deze stijl. Kies oorbellen die passen bij de esthetiek van je jurk en je persoonlijke smaak.

 

Moderne trouwjurken

  • Bij moderne trouwjurken kun je meer gedurfde keuzes maken wat betreft oorbellen. Grote statement-oorbellen of opvallende geometrische ontwerpen kunnen je look een eigentijdse twist geven.

 

Ringen

 

Natuurlijk is je trouwring het belangrijkste sieraad op je trouwdag. Zorg ervoor dat de stijl van je trouwring past bij je persoonlijke voorkeur en die van je partner. Het is ook een goed idee om te overwegen hoe je trouwring zal samengaan met je verlovingsring, als je er een hebt.

 

Horloges

 

Over het algemeen is het dragen van een horloge op je trouwdag niet gebruikelijk, omdat de nadruk ligt op de trouwring en andere sieraden. Als je echter een speciale band hebt met een horloge dat een emotionele betekenis voor je heeft, kun je overwegen om het discreet te dragen.

 

Kleur van de trouwsieraden

 

De kleur van de sieraden die je kiest heeft ook een grote invloed op je stijl en moet bij je trouwjurk passen. De keuze van de kleur van sieraden voor een bruid hangt af van verschillende factoren, waaronder de kleur van haar trouwjurk, haar persoonlijke voorkeuren en de algehele stijl van de bruiloft. Hier zijn enkele richtlijnen:

  • Zilveren sieraden zijn vaak een veilige keuze, omdat ze goed passen bij zowel witte als ivoorkleurige trouwjurken. Ze hebben een tijdloze uitstraling en kunnen subtiel of opvallend zijn, afhankelijk van het ontwerp. 
  • Gouden sieraden kunnen prachtig staan bij ivoorkleurige, crèmekleurige of warme witte trouwjurken. Het kan de warmte van deze kleuren benadrukken en een klassieke uitstraling creëren.
  • Rose gouden sieraden zijn de laatste jaren erg populair geworden vanwege hun romantische uitstraling. Ze passen goed bij lichte en neutrale kleuren, evenals bij blush en roze accenten in de trouwjurk.
  • Parels worden traditioneel geassocieerd met bruidssieraden vanwege hun tijdloze en elegante uitstraling. Ze passen goed bij witte en ivoorkleurige trouwjurken en kunnen subtiel of opvallend worden gedragen.
  • Sommige bruiden kiezen ervoor om kleuraccenten in hun sieraden op te nemen om bijvoorbeeld overeen te komen met de bruiloft thema's of bloemkleuren. Dit kan gedaan worden door edelstenen of gekleurde sieraden accessoires toe te voegen.

 

Ten slotte is het belangrijk om je persoonlijke stijl en voorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van je trouwsieraden. Overleg met een juwelier of een professionele stylist om de juiste keuzes te maken die bij jouw trouwjurk en persoonlijkheid passen. Onthoud dat je sieraden je trouwpak kunnen versterken en je zelfverzekerd kunnen laten stralen op je trouwdag. Geniet van het proces van het kiezen van de perfecte sieraden en maak er een onvergetelijke dag van!

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.