5 Tips om een trouwjurk te kiezen zonder stress | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
5 Tips om een trouwjurk te kiezen zonder stressTip - 1 Research verschillende trouwjurkenTip - 2 Bepaal je budget voor een trouwjurk

5 Tips om een trouwjurk te kiezen zonder stress

11-03-2024

Je partner heeft je net ten huwelijk gevraagd (of jij hen), een van de eerste dingen waaraan je denkt is je trouwjurk. Misschien heb je al de perfecte trouwjurk in gedachte sinds je een kind was, of misschien heb je er nog helemaal niet over nagedacht. Een ding wat zeker is; je trouwjurk is een groot onderdeel van de bruiloft. 

 

Een bruiloft plannen is al stressvol genoeg, daarom is het belangrijk dat het uitzoeken van je droom trouwjurk zonder stress verloopt. Het is oké om nog helemaal geen idee te hebben over wat voor soort trouwjurk je wilt, in de bruidsmodezaak helpen we je graag!

 

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het vinden van je trouwjurk. Wanneer je de bruidsmodezaak binnen komt hoef je echt nog niet een specifieke trouwjurk uit te hebben gezocht, maar deze tips helpen je alvast na te denken over de verschillende opties die er bestaan.

Tip 1 - Research verschillende trouwjurken

Voordat je onze bruidsmodezaak bezoekt is het verstandig om je toch al eens te verdiepen in de mogelijkheden. Bekijk rustig wat voor stijlen trouwjurken bestaan en bedenk wat jij mooi zou vinden. Dit hoeft heus nog niet een vaste keuze te zijn, maar op deze manier weet je in ieder geval wat voor soort trouwjurken je kan verwachten.

 

Daarnaast zal je vast ook al over je trouwdag nagedacht hebben. Wordt het een binnen of buiten trouwerij? Trouw je in de zomer of de winter? Ga je voor een uitgebreid diner of wil je de hele avond dansen? Al deze punten hebben invloed op welke trouwjurk je zult kiezen, denk hier dus alvast over na zodat je de perfecte match kunt vinden.

Tip 2 - Bepaal je budget voor een trouwjurk

Een bruiloft kan veel geld kosten, naast je trouwjurk zijn er nog een heleboel andere kosten om rekening mee te houden. Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om realistisch te zijn over je budget. Denk hierbij aan een prijsrange en niet aan een specifiek bedrag, bijvoorbeeld van €1.500,- tot €2.000,-. 

 

Wanneer je een vast budget hebt, kan je ook alleen  trouwjurken bekijken die binnen jouw budget vallen. Zo voorkom je teleurstelling wanneer je verliefd wordt op een jurk ver boven je budget. 

 

Mocht je geen groot budget hebben voor een trouwjurk, kijk dan eens bij trouwjurken-outlet.nl - een groot aanbod in scherp geprijsde trouwjurken.

 

Tip: houd in je budget ook rekening met bruidsaccessoires zoals schoenen, een sluier en misschien wel de vermaakkosten van je trouwjurk.

Tip 3 - Houd rekening met de levertijden van een trouwjurk

Begin op tijd met het oriënteren naar een trouwjurk. Het kan namelijk zo zijn dat de juiste maat niet op voorraad is, deze moet dan besteld worden. Er hangt een forse levertijd aan sommige jurken (5-7 maanden). Om deze stress te vermijden is het belangrijk om dus op tijd te beginnen.

 

Oriënteer niet alleen naar de jurken maar ook naar de verschillende bruidszaken. Bekijk de collecties op de websites en neem vooral contact op en vraag naar de levertijden en het eventueel vermaken van de trouwjurk. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je de jurk wilt kopen.

Tip 4 - Beperk het aantal afspraken om trouwjurken te passen

Keuzestress.. We herkennen het allemaal. Tijdens het kopen van je trouwjurk kan dit natuurlijk ook voorkomen, niet zo gek want het is voor velen toch een belangrijk onderdeel van de perfecte bruiloft. Als bruid wil je natuurlijk kiezen voor de trouwjurk van je dromen, dan kan het voorkomen dat je bij verschillende winkels oriënterend gaat kijken en meerdere pasafspraken hebt staan. 

 

Dit kan echter voor veel stress zorgen doordat de tijd om te bestellen steeds korter wordt, en je zoveel jurken hebt gezien dat je ook moeilijk een keuze kunt maken. Om deze stress te verminderen adviseren wij een beperkt aantal afspraken in te plannen.

Tip 5 - Bepaal wie er meegaan naar de trouwjurk pasafspraak

Het kiezen van een trouwjurk is een intiem moment. Het is belangrijk dat je je goed en comfortabel voelt. Wie geeft je een goed gevoel? Wie steunt je? En wie is er eerlijk tegen je? Denk hierover na voordat je mensen uitnodigt om mee te gaan. Het moment kan ook emotioneel zijn, dan heb je de belangrijkste mensen nodig die je steunen. 

 

Misschien twijfel je wel tussen trouwjurken en heb je iemand nodig die eerlijk tegen je is, en precies weet wat er bij je past. Zorg ervoor dat het pas moment zo fijn en leuk mogelijk is door de belangrijkste mensen mee te nemen.

 

Het kiezen van de perfecte trouwjurk kan een stressvolle ervaring zijn, maar met deze vijf tips wordt het proces een stuk eenvoudiger. Begin met research naar verschillende stijlen en bereid je voor op je trouwdag. Bepaal realistisch je budget en houd rekening met extra kosten zoals accessoires en vermaakkosten. Start op tijd met zoeken om levertijden te vermijden en beperk het aantal afspraken om keuzestress te verminderen. Kies zorgvuldig wie er meegaat naar de pasafspraak voor een fijne en ondersteunende ervaring. Met deze tips kun je vol vertrouwen jouw droomjurk vinden en genieten van je grote dag.

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.