De zeemeermin trouwjurk | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
De zeemeermin trouwjurk

De zeemeermin trouwjurk

25-03-2024

Een zeemeermin trouwjurk, ofwel “mermaid” trouwjurk, is een unieke stijl die steeds meer populariteit krijgt. Deze trouwjurk wordt gekenmerkt door het nauwsluitende lijfje tot aan de knie en loopt daarna breed uit, zoals een zeemeerminnenstaart. Een trouwjurk in zeemeermin stijl is perfect voor de zelfverzekerde bruid die haar vrouwelijke rondingen wil laten zien, maar ook een mooie en imposante rok wil.

Nauwsluitend lijfje

Het lijfje van een zeemeermin trouwjurk is nauwsluitend, getailleerd en benadrukt het bovenlichaam van de bruid. Binnen deze stijl zijn er natuurlijk allerlei opties zodat er altijd iets bij je past. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een boho stijl, een eclectische mix van stoffen waar de mouwen juist wat losser vallen, een klassieke top zonder bedrukkingen of juist een meer uitdagender stijl met bedrukking zoals deze trouwjurk van Sincerity.

Uitlopende rok

De zeemeermin trouwjurk wordt gekenmerkt door de uitlopende rok, net zoals de staart van een zeemeermin. De rok begint rond de knie of halverwege de kuit uit te lopen en creëert zo een dramatisch en visueel opvallend effect. Ook hierin heb je verschillende stijlen, van een bescheiden rok, tot een uitgebreide rok met veel franjes of juist een dramatische maar klassieke rok zoals deze jurk van Modeca.

Dramatische sleep

Veel zeemeermin trouwjurken hebben een sleep, deze zorgt voor een vleugje glamour en voegt verfijning toe aan de algehele look. Ook voor de sleep bestaan er veel verschillende variaties. Je kunt een luchtige sleep nemen, waarbij je voor een doorzichtig motief gaat, of juist een volle sleep om een extra laag te geven aan je trouwjurk daarnaast kun je er ook voor kiezen om een dramatische en grote sleep te nemen zoals deze trouwjurk van Pronovias waardoor je zeker het middelpunt zal zijn van je bruiloft.

De zeemeermin trouwjurk, ook bekend als de "mermaid" trouwjurk, is erg populair vanwege zijn unieke stijl. Het nauwsluitende lijfje accentueert het bovenlichaam van de bruid, terwijl de uitlopende rok, vergelijkbaar met een zeemeerminnenstaart, een dramatisch effect creëert. De rok kan variëren van bescheiden tot uitgebreid met franjes, terwijl een dramatische sleep extra glamour toevoegt aan de algehele look. Met diverse variaties in stijlen en details, kan de zeemeermin trouwjurk elke bruid laten stralen op haar grote dag.

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.