5 ideeën voor je trouwjurk na de bruiloft | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
5 ideeën voor je trouwjurk na de bruiloft

5 ideeën voor je trouwjurk na de bruiloft

07-05-2024

Zo, de bruiloft zit erop. Je hebt (hopelijk) intens genoten van je mooie dag en straalde in de prachtige trouwjurk. Nu is het de vraag ‘wat moet ik met mijn trouwjurk doen?’. Je kunt hem bewaren of juist verkopen. Hieronder geven wij 5 ideeën wat je met je trouwjurk kunt doen.

1. Opbergen / Inlijsten

Wil jij graag je trouwjurk bewaren? Dan zijn er veel verschillende manieren om hem op te bergen. Je kunt hem zorgvuldig in een leuke opbergdoos bewaren. Zorg ervoor dat deze doos lucht- en waterdicht is zodat je de jurk in de beste kwaliteit houd. 

 

Een andere niet conventionele manier van opbergen is de jurk inlijsten. Het neemt wat ruimte in beslag maar het eindresultaat mag er zijn. Zo kun je nog elke dag nagenieten van je bruiloft.

2. Vermaken

Naast dat je de trouwjurk in originele staat kan opbergen of inlijsten, kun je hem ook laten vermaken in een nieuw kledingstuk. Denk hierbij aan een doopjurkje voor een kindje, cocktailjurkje of een lingerie setje. 

 

Door de jurk te vermaken kun je er vaker plezier van hebben en neem je de leuke herinneringen mee wanneer je het vermaakte kledingstuk aan hebt.

3. Doneer 

Hecht je minder waarde aan materiële dingen en hoef je niet per se je trouwjurk te houden? Dan kun je overwegen om je trouwjurk te doneren. Om de mensen met een centje minder toch een mooie trouwjurk te kunnen geven is donatie een goede optie.

4. Verkoop

Wil je graag wel je trouwjurk een nieuw huisje geven maar kun je ook een centje extra gebruiken? Dan is verkopen mogelijk de optie voor jou! 

 

Het verkopen van je trouwjurk kun je bijvoorbeeld doen via Marktplaats of via speciale websites voor trouwjurken. Zo kun je toch een gedeelte van je kosten terug krijgen.

5. Fotoshoot

Om de trouwdag te herbeleven is een aanvullende fotoshoot in je trouwjurk een must. Naast de foto’s op je bruiloft is het ook leuk om een aantal foto’s te hebben op een andere locatie, denk hierbij aan het strand, een mooi landgoed of in de natuur.

 

Na de bruiloft zijn er verschillende mogelijkheden om je trouwjurk een nieuw doel te geven. Of je nu kiest voor het bewaren van de trouwjurk, het vermaken, doneren of het verkopen van de trouwjurk, of het gebruiken voor een aanvullende fotoshoot, elk idee draagt bij aan het behouden van de herinneringen aan je speciale dag op een manier die bij jou past. De mogelijkheden zijn eindeloos om je trouwjurk een nieuw hoofdstuk te geven na de bruiloft.

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.