Bruidsfoto's - het perfecte plaatje met de bruid in haar trouwjurk als stralend middelpunt | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
Bruidsfoto's - het perfecte plaatje met de bruid in haar trouwjurk als stralend middelpunt

Bruidsfoto's - het perfecte plaatje met de bruid in haar trouwjurk als stralend middelpunt

08-08-2023

Het huwelijk is een bijzondere dag waarop de liefde gevierd wordt en alles draait om het bruidspaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er op deze dag veel foto's worden gemaakt. Het is immers belangrijk om deze mooie herinneringen vast te leggen. Maar hoe zorg je ervoor dat je er op de foto's op je best uitziet? In deze blog geven we je zeven tips om het perfecte plaatje te schieten, met de trouwjurk als stralend middelpunt.

  • Oefenen

Een goede houding is essentieel voor het maken van mooie foto's. Oefen daarom met een boek op je hoofd om netjes rechtop te lopen en te schrijden als een bruid. Dit zorgt automatisch voor een mooie houding, waardoor je er op de foto's op je best uitziet. Een extra bonus is dat je zo ongemerkt de binnenste buikspieren traint en dat zorgt weer voor een mooie taille uiteindelijk.

  • Houd het luchtig

Veel bruidsjurken komen het mooiste uit als je gewicht verdeeld is over beide benen. Zorg er daarom voor dat je je gewicht verdeeld en geen heup erin gooit, omdat je denkt dat daardoor je taille smaller oogt. Het bruidsboeket is een ideaal attribuut om je houding te verbeteren. Houd deze wat lager dan de taille, maar met een knik in de ellenboog, zodat er voldoende lege ruimte tussen de taille en ellenboog overblijft. Dit werkt fantastisch om je lijf en taille het mooiste uit te doen laten komen.

  • Handjes thuis

Natuurlijk mag op jullie trouwdag de liefde gevierd worden en mag het best knuffelig en klef zijn. Het is echter niet wenselijk dat er handen op het buikgebied zijn, omdat dit de vorm van je buik kan veranderen en op de foto's niet mooi uitkomt. Zorg er daarom voor dat de handen niet op het buikgebied zijn, maar bijvoorbeeld om elkaar heen.

 

  • Roar like a lion

Op je trouwdag lach je veel en dat kan leiden tot kramp in de kaken. Om dit te voorkomen, kun je de A-O-U-I-methode oefenen in de auto onderweg bijvoorbeeld. Maak de bewegingen zo groot mogelijk, om de spiertjes ook lekker op te rekken. Mocht je nou bij je officiële fotomoment toch kramp krijgen of een trillende bovenlip, dan heb je deze met 1 seconde verholpen: draai je gezicht even weg zodat niemand je grimas kan zien, maar strek je mond open alsof je gaat brullen als een leeuw, maar dan zonder geluid natuurlijk!

  • Smize

Glimlachen met je ogen wordt ook wel smizen genoemd. Dit kan een mooie afwisseling zijn op de foto's waarbij je niet altijd je tanden hoeft te laten zien. Van geluk stralen je ogen toch wel!

  • Flirt with the camera

Een cliché, maar oh-zo-waar! Kijk stralend naar je geliefde, maar ook stralend in de lens van de camera. En mocht je het flirten in de loop der tijd verleerd zijn, dan zijn close-ups misschien gemakkelijker voor je, om iedere keer een oogopslag te geven.

  • Let it go!

De belangrijkste tip is om te ontspannen en te genieten van de dag. Geef elkaar af en toe een kus en denk niet aan de kleine imperfecties die je wellicht ziet op de foto's. Focus je niet op de spanning die je voelt omdat in dat kleine uurtje de perfecte foto's geschoten moeten worden en je allebei stijf staat van de zenuwen. Grap een beetje met elkaar en geef complimentjes. De verschrikte ogen van de bruidegom veranderen direct in een twinkel als je hem vertelt dat je hem er op zijn aller knapst uit vind zien! Maar verder, mondjes dicht, want met teveel praten zal je dat ook zien op de foto's nadien en dat is dan weer niet zo charmant.

 

Met deze tips kun je ontspannen en zelfverzekerd op de foto's staan en de trouwjurk laten stralen als nooit tevoren. Vergeet niet dat het belangrijkste is dat je geniet van deze bijzondere dag en dat de herinneringen aan deze dag voor altijd vastgelegd worden op de foto's.

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.