Maak van je huwelijks één van de hoogtepunten op je trouwdag | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
Maak van je huwelijks één van de hoogtepunten op je trouwdag

Maak van je huwelijks één van de hoogtepunten op je trouwdag

08-08-2023

Op jouw trouwdag wil je er natuurlijk op je best uitzien, maar niet alleen de perfecte trouwjurk of een spetterend feest is belangrijk. Ook de huwelijksvoltrekking zelf is een belangrijk is één van de hoogtepunten van je trouwdag. Daarom hier alles over de huwelijksvoltrekking.

 

De gemeentelijke ambtenaar

 

Als je gaat trouwen, is het belangrijk om een bijzondere huwelijksvoltrekking te hebben. Dit is immers hét moment van de dag waarop je elkaar het jawoord geeft. Bij een gemeentelijke trouwceremonie wordt er vaak een ambtenaar van de burgerlijke stand toegewezen. Wil je de huwelijksvoltrekking persoonlijker maken, dan kun je een zelfstandige trouwambtenaar inhuren. Op deze manier kun je samen met de trouwambtenaar een eigen ceremonie praatje afstemmen, dat helemaal past bij jullie als bruidspaar.

 

 

Officiële trouwambtenaar inhuren

 

Als je een trouwambtenaar wilt inhuren, kun je online op zoek gaan naar personen die goed bij jullie passen. Het is belangrijk om te kijken naar referenties, ervaringen van andere koppels en portfolio's, en om het gesprek aan te gaan om jullie wensen kenbaar te maken. Zo ontdek je of er een klik is en kun je ervoor zorgen dat de huwelijksvoltrekking helemaal naar jullie wens verloopt.

De BABS

 

Een zelfstandig trouwambtenaar is duurder dan een gemeentelijke ambtenaar, maar je krijgt er wel meer voor terug. Het praatje kan aangevuld worden met mooie persoonlijke anekdotes en verhalen. Een goede trouwambtenaar zal daarbij alle ruimte geven aan familie en vrienden om eventueel een muzikaal intermezzo te brengen.

 

Je kunt ook een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) benaderen. Dit is een persoon die niet voor de gemeente werkt, maar wel de bevoegdheid heeft om een huwelijk te voltrekken. Je hebt dan zelf de vrijheid om iemand binnen jouw familie of vriendenkring te benaderen voor deze speciale rol. Het huwelijk dat dan gesloten wordt, is geheel rechtsgeldig.

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.